В бързия цикъл на обновяванията започна да се разпространява ъпдейта Windows 10 15014 за компютри и смартфони, който носи доста нови неща. Голямото обновяване Windows 10 Creators Update е почти готово и след днешния ъпдейт едва ли ще има нови функции.

Закупуване и четене на електронни книги в ОС Windows 10 (PC и смартфони). Американските тестери вече могат да вземат електронни книги директно от магазина на Windows и да ги четат в Microsoft Edge.

Тази функция предлага търсене по думи и фрази, може да се използва Cortana, да се гледа интегрираното в книгите видео и аудио, възможно е четенето на книги без връзка с интернет. Предлага се промяна на шрифта, размерите на текста, има теми. Браузърът поддържа и външни формати на електронните книги, но само незащитените EPUB файлове и PDF.

Нов дизайн на Cortana и по-голям текст на съобщенията на Cortana (само за PC).

Дадена е възможност за избор на свои уникални цвeтове в операционната система и по този начин потребителите не се ограничават само с избраните от разработчиците цветове. Поддържа се RGB, HSV и HEX кодовете на цветовете. Функцията е добавена след многобройните молби от страна на потребителите.

Автоматично освобождаване на дисково пространство – премахват се временните файлове, а файловете от кошчето автоматично се премахват след 30 дни. Опцията може да бъде изключена от настройките.

Всички разширени настройки Wi-Fi. Wi-Fi Sense и Paid Wi-Fi Services са обединени наедно място.

Нов плъзгач за управление на захранването, който се използва за тънка настройка на консумираната енергия в портативните компютри, която дава възможност за избор между максимална производителност и най-дълга автономна работа.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

8 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари