Излиза Adobe Reader за Android

0
26

В новата версия на операционната система Android 2.2 Froyo ще се появи дългоочакваната поддръжка на Flash. Както се оказа, това няма да бъде единственият продукт на компанията Adobe за платформата на Google. Буквално няколко дни след пускането беше представен и Adobe Reader.

Програмата за възпроизвеждане на PDF-файлове няма да бъде налична само за последната версия на Android, но ще може да се използва и във версията 2.1, при наличието на 256 МВ памет и процесор с тактова честота 550 MHz.

Adobe Reader за Android ще поддържа жестове и Multi-Touch, ще открива файлове в пълноекранен режим и ще може да работи в режим reflow mode, който ще позволява отварянето на документи с графика, форматирани и оптимизирани за малък екран на мобилно устройство. В мобилната версия на Adobe Reader обаче, няма да се поддържа търсене и откриване на защитени файлове с парола.

Adobe Reader ще се разпространява безплатно и ще може да бъде свален от Android Market, като програмата ще гарантира работа на Motorola Droid, Motorola Milestone и Google Nexus One. На други устройства, приложението не е тествано, но е напълно вероятно да бъде стартирано, в устройствата от висок клас.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари