Излязоха нови версии на Firefox и Microsoft Office, компилирани с поддръжката на процесорните инструкции на Apple M1

1
880

Microsoft и Mozilla обявиха за нативната поддръжка на Mac компютрите, базирани на фирмения чип Apple Silicon M1 с ARM архитектура. Софтуерен гигант е реализирал поддръжката на новия чип в пакета програми Microsoft 365, в който са включени Outlook, Word, Excel, PowerPoint и OneNote. От своя страна Mozilla обяви, че нейният браузър Firefox е готов за пълноценна работа с M1.

Microsoft отбеляза, че приложенията са станали много по-производителни и освен това са визуално адаптирани към новата macOS Big Sur. Освен това в Outlook сега могат да се използват акаунтите на електронната поща iCloud. Потребителите на новите макове могат да обновят програмите чрез Mac App Store.

Интересно е че Microsoft Teams засега не поддържа M1 и се налага използването на x86 емулатора.

Mozilla уточни, че за поддръжката на стрийм услугите с DRM защита на съдържанието срещу копиране се налага да бъде инсталиран емулатора X86 Rosetta. Компанията подчерта, че адаптираният браузър се зарежда 2,5 пъти по-бързо, а уеб приложенията работят минимум двойно по-бързо.

Браузърът Chrome на Google вече поддържа процесорните инструкции на M1. Slack също представи бета версия на съвместима с M1 платформа.

Корпорацията от Купертино наскоро публикува списък с по-популярните приложения, специално оптимизирани за процесора M1 и достъпни в Mac App Store. Списъкът включва ixelmator Pro, Adobe Lightroom, Affinity Designer, Darkroom, Fantastical, OmniFocus, BBEdit, Instapaper и Twitter.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари