Изнудвачи заплашиха полицията да разкрият нейните информатори, ако не бъде платен откупа

0
1091

Операторите на рансъмуер заразите не престават да ни учудват със своите нови методи за оказване на натиск на своите жертви. Престъпната хакерска групировка Babuk Locker, която наскоро атакува управлението на полицията на окръг Колумбия, САЩ заплаши, че ако не бъде заплатен искания откуп, в интернет с открит достъп ще бъдат публикувани данните за криминалните разследвания и ще бъдат разкрити полицейските информатори.

Като доказателство, че разполагат с необходимата конфиденциална информация за разследванията, хакерите са публикували в своя сайт в даркнет скрийншоти на откраднатите по електронен път секретни полицейски документи. Този скрийншот доказва, че хакерите са получили пълен достъп до докладите за разследванията, до дисциплинарните досиета на полицаите, до документите относно местните организирани престъпни групи, снимки на различните престъпници и най-разнообразна административна документация.

Хакерите заявиха, че са успели да откраднат над 250 GB данни. За заплащане на откупа те са дали на полицията 3 дни и ако парите не бъдат дадени за този срок, то медиите ще получат информация за личностите на полицейските информатори.

Хакерската групировка Babuk Locker се появи съвсем наскоро в сферата на рансъмуера. Нейната дейност започна през месец януари 2021 година, но сред нейните жертви са веригата магазини за мобилни устройства Phone House и един от водещите американски производители на системи за управление на оръжие PDI Group.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари