Изоставен увеселителен парк – за продан в eBay

1
127

В еBay можете да си купите почти всичко. Отскоро дори цял увеселителен парк! Да, изоставеният отдавна увеселителен парк Spreepark, който се намира в Берлин, бе пуснат в продажба в уеб сайта. Желаещият да го купи, обаче, трябва да се сбогува с 1,62 милиона евро.

Паркът има доста интересна история. Откриват го през 1969 година в Източен Берлин като тогава името му е Kulturpark. След съединението на Германия някой трябва да се заеме с неговото управление и с тази задача се захваща Норберт Уит. Той прекръства Kulturpark на Spreepark, пълни го със скоростни влакчета и други атракциони и повишава таксата му за вход. Около десет години паркът се радва на висока популярност и се посещава от около 1,5 милиона души годишно.

През 2001 година, обаче, Уит обявява фалит и се мести заедно със семейството си в Перу, където също се опитва да направи увеселителен парк с шест от старите си влакчета. След като и това негово начинание се обрича с неуспех, обаче, германецът решава да смени бизнеса… и се захваща с трафик на дрога. През 2003 година той е арестуван заради опит да внесе в Германия около 181 килограма кокаин скрити в атракция наречена The Flying Carpet („Летящото килимче“). Уит прекарва четири години в затвора и в момента живее в каравана в Spreepark.

Ако историята и снимките от мястото са ви привлекли, и имате 1,62 милиона евро, то можете да поръчате парка тук. Имайте предвид, обаче, че земята, на която е изграден паркът, може да се използва само за „развлекателни и рекреационни услуги“ чак до 2061 година.


0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари