Изпитайте разрушителната мощ на Thanos в търсачката на Google

21
2554

Със сигурност е тъжно и ужасяващо да видиш как половината население на света става на прах. А сега си представете, ако същото можеше да стане и с резултатите от търсенето ви в Google.

С излизането на Avengers: Endgame по театрите, в четвъртък Google започна да предлага тази възможност на потребителите си. Това което трябва да направите, е да пуснете търсене за Thanos”, суперзлодеят, който уби половината Вселена с едно щракване в Avengers: Infinity War. (Великденското яйце първоначално се появи в сряда следобед, но – като че ли угасено от самия Thanos – бързо изчезна до повторното му появяване в четвъртък сутринта.)

Както Rocket посъветва бебето Groot в Guardians of the Galaxy Vol.2 – не пипайте това копче! Или в този случай – ръкавица.

Търсенето за Thanos активира „великденско яйце“ което показва ръкавицата на Thanos в горния десен ъгъл на резултатите от търсенето. Но знайте, че силата на тази картинка е всеобхватна. Пред очите ви, половината резултати от търсенето ще изчезнат на случаен принцип.

Google дори ви дава обновена бройка на резултати от търсенето, за да покаже последствията от действията ви. От 90 милиона, резултатите намаляват на половина до 45 милиона.

Thanos, естествено, използва ръкавицата, за да намали населението на галактиката, понеже смяташе, че е пренаселена. Може би и Google се чувстват по същия начин за резултатите от търсенията в Интернет.

Но не тъгувайте. Макар и тези резултати да са изчезнали, можете да ги възкресите, като натиснете отнова ръкавицата на побъркания титан.

Това не е първият път в който Googgle скриват „великденско яйце“ в резултатите на търсачката си. За по-малко разрушителни, но определено по дезориентиращи резултати, пуснете търсене за „askew“ „anagram“ или „do a barrel roll.“

Великденското яйце на Google е приятна изненада за феновете, които с нетърпение очакват излизането на филма Avengers: Endgame. Тричасовият филм излезе по кината на 24-ти април в Австралия, на 25-ти във Великобритания, а днес – в САЩ и България.

21
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
5 Коментари
16 Отговори на коментарите
11 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
12 Автори на коментарите
КапитализъмКьорав конErrBongoquake Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Иванушка
Иванушка

Ни работьи.

Унуфри
Унуфри

Цъкни върху ръкавицата…

ллл
ллл

А Гугъл могат ли така и парите си да ги изпепелят наполовина, че нещо много са им?

Виво
Виво

много ще риват по филма…
сценария няма логика

Err
Err

За човек, който е гледал половин филм, определено няма и да има. Филмът беше абсолютната кулминация на infinity арката, просто е невъзможно по-добре да бъде направен. Разкарай се от темата за филма, след като нямаш никаква идея.

Кьорав кон
Кьорав кон

Всъщност имаше доста недомислици във филма. В предишния епизод Тор за малко да убие Танос, въпреки, че последния вече беше събрал всички камъни. В този епизод 3-ма не му направиха нищо а Танос нямаше дори 1 камък… Без камъните се оказва значително по-силен отколкото с тях. Имаше и други не редности и като цяло не е много изпипан. Аз личбо очаквах повече дс поработят над детайлите.

Err
Err

Няма да разбереш всичко за Танос само от филмите. Поинтересувай се и ще разбереш, защо е толкова силен и без тях. Все пак той е едно от „най-силните същества във вселената“ . А ако трябваше всички детайли, то филма трябваше да е поне 2 части от по 3 часа или минимум 5 часа да е.

Notefan
Notefan

Логичен завършек на базата на предишните филми. Хареса ми!!
Всъщност Танос подценява Тор и Стормбрейкър. Той не знае, че Стормбрейкър може да поглъща енергия и за това не успява да го спре дори и с 5те камъка. В този, Танос е гледал видео от бъдещето и е напълно подготвен. Второ – Тор е пенсионер-алкохолик с шкембе… В комиксите Танос без камъните е пак по-силен от авенджерите… Кои са останалите „недомислици“?

Err
Err

Евала, един човек да не говори безсмислици! Наистина абсурдно добър завършек и много дупчици за бъдещето на поредицата. Който не е гледал поне половината филми, няма как да разбере идеята на филма.

Кьорав кон
Кьорав кон

А сега се постави от страната на обикновения зрител, който не се захласва по комикси, където вероятно са упоменати нещата, които сте написал. Ако следиш само филма това няма да ти е ясно и ще ти се струва просто една недомислица. Сценаристите е трябвало да въведат някак тази информация! Друго, което някак не се връзва е възрастта на капитан америка. За да се състари така явно се е върнал преди експеримента и не го е направил. Излиза, че е някъде над 100 годишен и си прави сам разходки в гората разнасяйки щит… 1-малко хора доживяват до и над 100! 2-от… Виж още »

quake
quake

Има само един малък проблем в хронологията и по-точно – Мьолнир. Така чукчето престава да съществува доста назад в миналото, нали?

Err
Err

Не, защото Тор го взе назаем преди да бъде унищожен, а капитана го върна заедно с камъка в последствие. В края на филма капитана имаше само щита си, мьолнир го нямаше.

Bongo
Bongo

Нещо не схващам ползата за по-доброто търсене в Гугъл с този бутон-ръкавица или просто рекламирате филма?

Err
Err

Безидеен коментар.

Bongo
Bongo

А ти каква идея очакваш да те удари по кратунката като това е ВЪПРОС относно ФУНКЦИОНАЛНОСТТА на иконата-РЪКАВИЦА?! За неразбиращите да поясня – задал съм въпрос и ако някой може, нека отговори.

Err
Err

Няма определена функционалност, а интересна „джаджа“ в чест на Стан Ли, филмът Avengers: Endgame и за феновете. Ако си беше направил труда да прочетеш статията, то нямаше дори да зададеш тоя въпрос. В момента коментарът ти е 120% вид хейт.

Капитализъм
Капитализъм

Няма реална полза, това е за забавление. Нещо като безполезните работнички в социалистическите фабрики, чиято задача беше да завиват капачки за буркани и след това в СССР, където ги изнасяха да ги отварят отново и да им слагат захар, след което ги затваряха отново. Безсмислено е, но онова е тегаво и тромаво, а това е направено забавление. Сиви болшевишки кратуни.

Bongo
Bongo

Благодаря! 🙂
Пимерът ти ми допада, но пък от друга страна носеше реална икономическа изгода за БГ 😉

Bongo
Bongo

Това е друго нещо – вече разбрах. А ако под „хейт“ слагаш мнението ми, просто защото не виждам смисъл от бутона, а и от статията (за мен тя е кух пълнеж) – да, прав/а си.

Капитализъм
Капитализъм

Изгодата бяха два фалита по времето на социализма, предаване на златото ни 70-те години на СССР и окончателен фалит след разпад на СИВ, оставящ ни нерентабилно и неконкурентно производство и хира с непригодно мислене за пазарни условия. В резултат на това 45 годишно забавяне в момента е пълно с неадекватни спрямо ситуацията хора.

Геуе
Геуе

Имам два магически камъка, един по увиснал.
По нататък очаквайте линк за натискане …