Базираната в Берлин платформа за P2P кредитиране Bitbond е известна като една от малкото компании, предлагащи кредити в биткойни.

Основателят и CEO на Bitbond Радослав Албрехт счита, че използването на основната криптовалута дава възможност да се избегне доста скъпите услуги на SWIFT – водещият световен провайдър на финансови услуги. Информацията е на Reuters.

Традиционните парични преводи са сравнително скъпи заради таксите при обмена на валута и могат да отнемат няколко дни. Bitbond осигуряван независими разплащания, където и да се намират клиентите. Благодарение на интернет, всичко става значително по-бързо и по-евтино„.

Финансовият модел на Bitbond предполага, че клиентите съхраняват биткойните само няколко секунди или минути, след което те се конвертират във валутата на страната, в която се намира получателят на кредита. Освен високата скорост на обслужване, този подход изглажда проблемите, възникващи от волатилността на курса.

Платформата Bitbond започна да работи през 2013 година, а през 2016 година получи лиценз от финансовия регулаторен орган на Германия BaFin. Днес това е сертифицирана банкова институция.

Bitbond раздава кредити за около $1 милион месечно. Повечето кредити не превишават $50 000.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари