Използващите китайско оборудване компании ще се лишават от държавни договори със САЩ

0
414

Администрацията на президента на САЩ Доналд Тръмп възнамерява да въведе нови правила, които ще забранят на правителството на САЩ да купува стоки или услуги от които и да било компании, които използват продукти на петте китайски технологични гиганта Huawei, Dahua, ZTE, Hikvision и Hytera.

Агенция Reuters съобщи, че тази забрана може да има много дълбоки последствия за всички компании, които имат държавни договори със САЩ. Нито една фирма или компания, която използва техника, оборудване или услуги от изброените по-горе китайски компании, повече няма да има право да работи са държавните структури на САЩ, освен ако не получи специално разрешение във вид на лиценз.

„Опасността, с която нашата държава се сблъсква от страна на външните противници, какъвто е Китай, стремящ се да проникне в нашите системи, е прекалено висока. Администрацията на Тръмп поддържа нашето правителство в борбата с вредоносните мрежи, като тези на Huawei, като въвежда забрана на всякакъв вид федерални сделки“ – зави Ръсел Воут (Russell Vought), директор на административно бюджетното управление на САЩ“

Пазарът на държавните поръчки на САЩ е с около $500 милиарда годишен оборот и сега достъпът до него става изключително труден за компаниите, които използват оборудване на Huawei, Dahua, ZTE, Hikvision и Hytera.Така например, Dahua и Hikvision са едни от най-големите доставчици на охранителни камери в целия свят и без тяхната продукция няма да е много лесно.

Новите правила влизат в сила от 13 август тази година и засега не се знае дали важат за бъдещите или за всички договори, включително и вече съществуващите.

5 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари