Изпразването на папката Downloads в Windows току-що стана една идея по-трудно

7
3354

Инструментът за почистване на диска на Windows вече няма да изпразва папката с изтеглянията като част от стандартния процес на почистване и освобождаване на пространство.

Както съобщават от Betanews, Microsoft твърди, че е направила промяната в резултат на обратна връзка от потребители, притеснени от случайно изтриване на важни файлове, които са изтеглили и записали по подразбиране в тази папка, но не са преместили след това на сигурно.

Решението на Microsoft да изтрива съдържанието на папката „Изтегляния“ също беше скорошно. То беше добавено само като опция в катастрофалната актуализация на Windows 10 от октомври 2018 г. и дори тогава не беше внедрена по подразбиране – потребителите трябваше да я маркират, за да бъде почистена и тя.

Въпреки това за неопитните потребители e навик да маркират всички опции от наличните в дадено меню, с убеждението, че Microsoft няма да подбере опции, които биха могли по някакъв начин да нарушат тяхната работа или информация.

Чувство за празнота

Промяната е реализирана в Windows 10 Build 19018. която понастоящем е достъпна за членовете на програмата Windows Insider в Бързия ринг на обновяване и ще бъде въведена по-широко през следващите седмици.

Междувременно, ако се притеснявате от случайно изтриване на полезни файлове, би било удачно да инсталирате безплатен външен софтуер за възстановяване на изтрити данни.

7
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
3 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
AxOx
AxOx

„Решението на Microsoft да изтрива съдържанието на папката „Изтегляния“ също беше скорошно“ – т.е. заглавието е подвеждащо. Това е било експериментална функция, която я махат. Както статията казва „опция в катастрофалната актуализация на Windows 10 от октомври 2018 г. и дори тогава не беше внедрена по подразбиране“ -Таа радвам се, че не са я въвели за постоянно. Аз съм късметлия, че забраних моя Уин10 да се обновява отдавна и не ми е правил проблем (един господ знае докога ще ми уважат настройките)… така знам, че като стартирам компютъра, няма да бъда сюрпризиран с нещо което не съм купувал и не… Виж още »

Аз ве аз
Аз ве аз

Мда, всеки си трие изтеглените файлове с инструмента за по-лесно, вместо трудното маркиране на файл и натискането на delete клавиша 😀

KalHa
KalHa

Еми това в Калфата ги затруднява 😀

МъдиУотърс
МъдиУотърс

Ko?

Linux user
Linux user

Аз моята папка Downloads всеки ден я празня.

щото си ламер :)
щото си ламер :)

Аз още при инсталиране настройвам браузърите, торент клиента и пощенския клиент да питат къде да запишат всеки изтеглен файл. Така че всяко нещо да отива на мястото си от самото начало, а не се трупа в някаква обща папка Downloads.

Linux user
Linux user

Ама ти въобще не схвана какво исках да кажа. От толкова настройки си станал робот.