fbpx
5 C
София

Изпълнителният директор на Apple: повечето хора едва ли разбират какво е метавселената

Най-четени

Светослав Димитров
Светослав Димитровhttps://www.kaldata.com/
Занимава се със създаване на съдържание за уеб от 2009 г. с над 9000 написани новини за Калдата. Интересува се от SMM, Афилиейт и др.

По време на пътуването си до Европа изпълнителният директор на Apple Тим Кук даде интервю за холандската информационна агенция Bright. По време на разговора топ мениджърът, наред с други неща, засяга въпросите относно допълнената и виртуалната реалност, както и метавселената и нейното разбиране от обществеността.

Г-н Кук е отбелязал, че в Apple App Store вече има няколко приложения за добавена реалност, но в бъдеще технологията може да се развие значително. „Приложенията за добавена реалност вече са в App Store, но техните възможности ще стигнат много по-далеч. Мисля, че добавената реалност е толкова дълбока технология, че ще окаже влияние върху всичко. Представете си, че изведнъж можете да преподавате с помощта на добавена реалност или да показвате различни вещи. Или [да ги използвате] в медицината и така нататък. Както казах, ние [някой ден] ще погледнем назад и ще си мислим, как някога сме живели без добавена реалност“, казва г-н Кук.

Любопитни са и твърденията му за метавселената. Много компании, включително и Meta, активно използват този термин, но според ръководителя на Apple не винаги могат да достигнат до публиката: „Винаги съм смятал, че е важно хората да разбират какво се казва. И не съм сигурен, че обикновеният човек може да обясни значението на метавселената.“ Тоест много хора просто не разбират какво е това. И от тук идва и основният проблем за това направление.

Накрая, той говори за технологиите за виртуална реалност: според г-н Кук това е обещаваща посока, въпреки че не трябва да се увличате по нея. „Наистина можеш да се потопиш. И може да се използва за добро. Но не мисля, че човек трябва да иска да живее така цял живот. Виртуалната реалност е подходяща за случайно използване, но не и за добра комуникация. Така че нямам нищо против, но така го виждам“, казва още ръководителят на Apple.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини