Въпреки всички вълнения и шум около месото на растителна основа, изпълнителният директор на Whole Foods не го предпочита. Макар и да е полезно за околната среда, Джон Маки каза пред CNBC миналата седмица, че месото на растителна основа не е добро за здравето на хората.

„Ако погледнете съставките, се са изключително високо преработени храни. Не мисля, че яденето на високо преработени храни е здравословно. Мисля, че хората са здрави, когато консумират цели и необработени храни.“, каза Маки, който е веган.

Освен месото, произведено на растителна основа, започна продажбата на веган пилешки хапки в Whole Foods през 2013г. Стартъпът продължи да разработва говеждо месо на растителна основа, а конкурентът Impossible Foods създаде и бургер, който има вкус на говеждо месо, но не съдържа една животинска молекула. Невъзможният бургер, както го наричат мнозина, се предлага в ресторантите за бързо хранене като Burger King, White Castle и Red Robin.

Манията за месо на растителна основа бързо се разпространява. Тази седмица освен месото и пърженото пиле на растителна основа в Кентъки, заявиха че се обединяват за разработване на пиле на растителна основа. Ресторант на KFC в Атланта беше първият, който предложи Beyond Fried Chicke – пилешки хапки изцяло на растителна основа.

Много хора изтъкнаха, че месото на растителна основа, което е преработено и съдържа балансирани количества натрий и наситени мазнини, не е толкова здравословно и полезно, колкото някои смятат. Освен това Impossible Burger и Beyond Burger съдържат калориите на смляното говеждо месо. Все пак някои диетолози казват, че бургерите не са непременно лоши за вас, въпреки че са обработени.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари