Изпълнителният директор Янкинг от Lenovo прояви щедрост към служителите си от ниските позиции

0
36

Изпълнителният директор от Lenovo, Янг Янкинг, реши да разпредели по-голямата част от годишния си бонус между близо 10 000 служители на ниски позиции във фирмата. Това включва най-различни постове, от рецепционисти до работници на поточната линия. Всеки от тях ще получи бонус, равняващ се на малко повече от 300$, което е горе-долу средната заплата на един такъв работник.

В края на миналия месец служителите на Lenovo бяха информирани за бонуса чрез имейл. Наричайки го „специалната награда на Янкинг“, изпълнителният директор отбеляза като причина за решението си факта, че работниците на поточната линия работят много усърдно и здраво. Трите милиона, които Янкинг раздаде, е получил като бонус за това, че е постигнал целите, които си е поставила компанията.

През май 2012-та Lenovo докладва за продажби на стойност близо 30 милиарда долара, което е почти 37% над миналогодишните. Това изкарва Lenovo на второ място като производител на компютри в света и може и да надмине HP до края на следващата отчетна година.

Според годишния доклад на компанията, Янкинг може лесно да си позволи да раздаде 3 милиона на служителите си, тъй като е спечелил общо около 14 милиона долара.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари