Израелски киберспец идва за IoT Adventure Forum 2018

1
342

Международната академия за обучение по киберразследвания ще си партнира с ХакерЮ

Израелският киберспец Давид Шифман ще бъде един от водещите лектори на IoT Adventure Forum 2018 (https://iotadventureforum.com), който ще се проведе на 15 май в хотел “Новотел София”. Шифман е директор “Киберсигурност” в компанията за обучения ХакерЮ (HackerU). Той ще представи кои са най-разпространените заплахи за сигурността при Интернет на нещата (IoT), кои умни устройства са най-честа мишена на киберпрестъпниците и какви методи и уязвимости използват хакерите за да проникнат в тях. Шифман ще демонстрира и няколко сценария за реакция при  кибератаки.

По време на форума Международната академия за обучение по киберразследвания ще обяви партньорството си с израелската компания ХакерЮ, благодарение на което академията ще разшири портфолиото си с нови сертифицирани обучения. За първи път в България ще се предлага специализирано обучение “Сигурност на IoT”, чрез което софтуерните инженери и специалистите по Интернет на нещата ще придобият знания как да разпознават и управляват уязвимости на различни нива – хардуер, софтуер и приложения. Академията ще предлага и специализирани курсове за сигурност при програмиране на Java, .Net, Android и iOS.

IoT Adventure Forum 2018 се организира от Международната академия за обучение по киберразследвания в сътрудничество с Райт Имидж и с подкрепата на партньорите: IDC България, VMWare, HPE, Майкрософт, БАИТ, Аутомотив Клъстър България, фондация „ЛИБРе“, Dev.bg, фонда Eleven Ventures и медийните партньори – БНР, Bloomberg TV България, информационна агенция „БГНЕС“, списание “Твоят бизнес”, Technews.bg, Seenews.com, Kaldata.com и Technology.bg.

IoT Adventure Forum 2018 идва с топ лектори и IoT стратези от Amazon, IOTA, IDC, HackerU, VMWare, Microsoft, HPE, АББ България, Bosch, Unimasters Logistics, Navigato и др., които ще представят най-актуалните тенденции при Интернет на нещата в различни области – умен транспорт и градове, разработване на Интернет на нещата, свързана индустрия, Интернет на нещата за потребителите, иновации и технологии и сигурност и защита на личните данни.

До 30 април е отворена и регистрацията за проекти и стартъпи в първия по рода си конкурс IoT Adventure Awards 2018. В конкурса могат да участват организации от публичния и частния сектор, които внедряват Интернет на нещата, компании, които разработват IoT решения за крайни потребители и IoT стартъпи. Те ще мерят сили в пет категории:

  • Умен град
  • Интернет на нещата за бизнеса
  • Интернет на нещата за потребителите
  • Интернет на нещата стартъп
  • Интернет на нещата за обществото

Победителите ще бъдат обявени по време на официална церемония, която ще се проведе на 15 май като част от IoT Adventure Forum 2018.

Регистрацията за конкурса и за форума се извършва на сайта на IoT Adventure Forum 2018 https://iotadventureforum.com.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари