От държавен тренировъчен център на САЩ изтекоха личните данни на хиляди служители на тайните служби.

ZDNet съобщи, че кешът данни е съдържал персоналната информация на служителите на федералните и тайните служби, както и на федералните агенти с подсилени тренировки по стрелба с огнестрелни оръжия.

Изтеклата база данни е на тренировъчния център Advanced Law Enforcement Rapid Response Training (ALERRT) към Тексаския университет. Датата на базата данни е от месец април 2017 година и по-късно е била качена на уеб-сървър на ALERRT без парола. Базата данни съдържа най-подробна информация за агентите – физически и електронни адреси, номера на телефоните, истинските имена, пощенските кодове и други. В редица случаи са посочени данни за характерните навици и постигнатите успехи в обучението. Има и информация и за инструкторите.

Неизвестно защо, в базата данни има точни геолокационни данни за училищата, полицейските управления, университетите, търговските центрове и други.

Тренировъчния център ALERRT работи съвместно с федералните агенции на САЩ, включително и с ФБР. Центърът провежда обучения на агенти и граждански лица. Набляга се върху реакциите при ситуации, когато престъпникът активно стреля с огнестрелно оръжие.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари