fbpx
2.8 C
София

Изтекоха данни за новата Windows Core OS за лаптопи с два екрана

Най-четени

Още от началото на миналата година се носят доста слухове за предстояща нова олекотена версия на Windows 10, която беше наречена под кодовото име Polaris. Според първоначалните слухове тя трябваше да представлява модифицирана версия на популярната операционна система, адаптирана към по-необикновени носими устройства като иновативни видове лаптопи например.

По-късно стана ясно от други слухове, че най-вероятно версията на операционната система ще се нарича Windows Core OS и ще бъде модулна система, проектирана специално за лаптопи с два екрана и други иновативни устройства, и изглежда тя може да се появи съвсем скоро, като нейното разпространение ще става като предварително инсталирана в лаптопите на пазара. Този теч идва от Geekbench, след забелязани резултати от тестове.

Резултатите от Geekbench 5 показват виртуална машина, работеща под Windows Core System 64-битова, което означава, че наистина можем да очакваме официалното анонсиране на операционната система от Microsoft съвсем скоро.

Microsoft е насрочила голямо събитие за 2-ри октомври 2019 г., още от преди няколко месеца, за което ви информирахме. Компанията запазва загадъчността на предстоящото събитие като не дава информация какво точно ще представлява, нито за какво се отнася. Според мнозина, на него можем да очакваме представянето на следващите лаптопи Surface с кодово име Centaurus, но е напълно възможно и да видим представянето на Windows Core OS, а защо не и двете?

Какво означават резултатите от бенчмарка?

За съжаление, освен намек за съществуването на Windows Core OS, няма какво друго да се извлече от изтеклия бенчмарк резултат

Тъй като софтуерът работи под виртуална машина – по същество това представлява емулирана компютърна система, това означава, че няма как да разберем на какъв хардуер е изпълнявана тя.

По-рано този месец разбрахме, че Microsoft работи съвместно с редица производители на лаптопи като DELL по устройствата с два екрана, било от от хардуерна, или софтуерна гледна точка.

Не остава много до предстоящото събитие на 2-ри октомври на Microsoft, за което компанията е разпратила покани на редица журналисти от известните световни технологични медии, така че е въпрос на време да разберем какво точно ще бъде представено.

Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
U4en
U4en
2 години

ей въх

Нови ревюта

Подобни новини