fbpx
11.2 C
София

Изтече информация за ново приложение на Microsoft – One Outlook

Най-четени

Microsoft тества ново приложение за Outlook, което ще замени вградените приложения за поща и календар в Windows 10. Приложението носи кодовото име „Monarch“ или още „One Outlook“, като според описанието на компанията, въпросното приложение представлява „нова версия на Outlook, предназначена за изживяване на голям екран“, според изтекла версия на приложението.

Въпреки че изтеклата версия не е функционална без оторизиран вътрешен акаунт в Microsoft, приложението One Outlook ще замени настолните (win32 и UWP) версии на Outlook, Outlook Web Access (OWA) и клиент на настолен компютър macOS. Microsoft хоства и пълната уеб версия на този нов Outlook онлайн.

Microsoft изгражда единен клиент за настолни компютри, който ще се основава на уеб версията на Outlook. Изтеклото приложение очевидно е в ранно състояние и Microsoft дори предупреждава служителите, че в момента е проектирано за „смели рискови dogfood програми“ и не включва офлайн режим. Dogfood е термин, използван от Microsoft и други софтуерни компании за тестване и използване на ранни версии на техния собствен код.

Тази ранна версия изтече, но окончателната подмяна на приложението Windows 10 Mail може да пристигне едва през следващата година. Windows Central съобщава, че този клиент вероятно ще влезе в по-голяма програма за предварителен преглед към края на 2021 г., като целта е да замени приложенията за поща и календар в Windows 10 през 2022 г.

Концепцията за единен интерфейс, който да събере на едно място календара и имейл кореспонденцията на потребителите, както и да изгради интеграция между тях на по-високо ниво, далеч не е съвършено нова за Microsoft – припомняме, че за подобни планове чухме за първи път през 2018 г., както и през май 2020 г., когато под натиска на глобалната пандемия, компанията имаше планове да ускори този процес и представянето на подобен интерфейс. Все още няма информация кога ще бъдат налични първите версии за потребителско тестване, нито дали новия интерфейс ще стане достъпен за участниците в програмата Insider Preview, които тестват преди всички останали възможностите на Windows 10.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини