Изтече нова информация за Microsoft Courier

2
35

От миналия септември се носят слухове за подготвяния от Microsoft таблет Courier, който ще съчетава функциите и на електронен четец за книги. Редмъндската компания не пуска почти никаква официална информация, но различни детайли постоянно изникват от достоверни източници на информация. Вчера се появиха нови подробности за Courier публикувани от Engadget.com, които твърдят, че са получили информацията от изключително надежден източник.

Таблетът Courier щял да функционира като дигитален дневник. Дизайнерите са опитали да направят устройството възможно най-портативно. Дебелината ще бъде около два сантиметра, а теглото на таблета ще бъде половин килограм. Налични са два екрана, които се виждат когато Courier е в разгънато положение. На едната от снимките се вижда снимка на устройството докато някой го държи с ръце. Става ясно, че размерите му ще са по-малки отколкото се очакваше. Вероятната операционна система, която ще стои в основата на таблета е Windows CE 6.

Интерфейсът ще бъде базиран на работа със стилус. С негова помощ ще се чертаят графики и ще се пише благодарение на вградената технология за разпознаване на ръкописен текст. Очаква се в Courier да има вградена камера и изход за слушалки. Таблетът ще служи и като електронен четец за книги, а доставката на литература ще става през нова централизирана система на Microsoft, която ще бъде подобна на тази анонсирана от Apple и обслужваща iPad.

Все още няма никаква информация за цената, на която ще се продава Courier, но се очаква той да излезе на пазара най-рано през втората половина на 2010 година.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари