Изтичане на газ уби служител на Samsung

1
77

Изтичане на отровен хидрофлуорен газ във фабрика на Samsung уби един служител и рани още четирима. Инцидентът е станал още миналия уикенд в Сеул, но една сега информацията достигна медиите. Samsung и фирмата STI Service, която се занимава с поддръжката на съоръженията им, са спрели изтичането незабавно, но не са уведомили полицията веднага след като са разбрали за инцидента.

Едва след като един от служителите починал в следствие на отровните изпарения, властите били уведомени за аварията. Според корейските закони обаче това е сериозно нарушение. Законът за контрола върху токсичните химикали изисква от всяка компания да уведомява властите веднага щом се случи нещо подобно. Сега корейската компания я грози глоба, която може да достигне един милион уона.

Един милион уона, за щастие на Samsung, се равнява на едва $923, което е нищо. Инцидентът обаче ще остави петно върху репутацията на компанията. В момента тече разследване, чиято цел е да се установи дали течът е причинен от спукана тръба, която отдавна е имала нужда от ремонт, както и дали служителите във фабриката имат достъп до подходяща осигурителна екипировка.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари