fbpx
11.4 C
София

ИИ водещ на прогнозата за времето се появи по руски телевизионен канал

Най-четени

Напредъкът на изкуствения интелект завладява все по-голяма част от ежедневието ни, като непрекъснато се представят нови и вълнуващи модели. Наскоро местен телевизионен канал в Русия (Своё ТВ) представи виртуален водещ на прогнозата за времето. Водещият се казва Снежана Туманова. Тя е изградена чрез използването на няколко невронни мрежи и има за цел да предостави на зрителите точна прогноза за времето, като успява и да привлече вниманието им.

Своё ТВ излъчи премиерното издание на „Прогноза за бъдещето“ във вторник, демонстрирайки възможностите на новия си виртуален синоптик Снежана Туманова. Телевизионният канал разкри, че работи с помощта на невронни мрежи, които отговарят за външния вид на виртуалния водещ, за подготовката на текста и графичното съдържание. Програмата е настроена да се излъчва по пет пъти на ден, като предоставя на зрителите актуализирана прогноза за времето.

Снежана Туманова, чието име е игра на думи за „сняг“ и „мъгла“ на руски, е амбициозен водещ, изграден чрез изкуствен интелект, като тя се стреми да надмине човешките си колеги. Въпреки потенциала ѝ да представи прогнозата за времето по революционен начин, ръководството на Своё ТВ пояснява, че в момента не планира да се откаже от традиционните прогнози с участието на истински хора.

Използването на виртуални телевизионни водещи не е ново явление. Китай е пионер в тази област, като държавната информационна агенция „Синхуа“ стартира “English AI Anchor” през 2018 г. Оттогава много други медии последваха този модел. Миналата седмица държавната медия в Китай, People’s Daily, представи ИИ водеща, наречена Рен Сяоронг, която е настроена да излъчва новините 24/7.

Снежана Туманова бележи вълнуващо развитие в използването на изкуствен интелект в медийната индустрия. Докато човешките водещи все още работят в телевизиите, интегрирането на ИИ водещи сигнализира за промяна на начина, по който възприемаме информацията. Тъй като технологията продължава да се развива, можем да очакваме още по-голям напредък в медиите.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

10 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини