ИИ на Google ще предсказва съдбата на пациента в болницата

1
1471

Google използва изкуствен елемент отдавна. Той вече се появи в системата за разпознаване на гласа, в машинните преводи и така нататък. Но сега, както съобщава Quartz, разработчиците създават софтуер, който ще може да предсказва състоянието на пациента с помощта на ИИ.

Тази система ще прогнозира какво Ви очаква. В случай на опасност от смърт, тя ще предвижда след колко часа ще се случи това – 24-48 часа, което означава, че ще има време за получаване на оперативна намеса.

За обучение на ИИ са използвани 46 милиарда точки данни от историите на заболяванията на 216 221 възрастни пациента. Тази информация е получена от медицински центрове, Калифорнийския университет в Сан Франциско и от Чикагския университет.

За декриптиране се използват три сложни невронни мрежи за задълбочено обучение, които анализират бележките на лекарите, а също и всички налични данни за пациентите.

Имайте предвид, че в плановете на разработчиците влиза увеличаване на прогнозирания срок до 3-12 месеца, което ще намали значително смъртните случаи.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари