fbpx
14.8 C
София

Икономиката на Острова губи £27 млрд. г. от кибер измами

Най-четени

Калин Карабойчев
Калин Карабойчевhttps://www.kaldata.com/
Калин Карабойчев е управител на Kaldata.com - най-големият български IT портал. Повече от 15 години се занимава активно с разработка и популяризация на услуги в българския интернет.

Кибер престъпленията ежегодно източват £27 млрд. ($43,5 млрд.) от икономиката на Обединеното кралство, посочват резултати от проучване на правителството.

Проучването е проведено от Office of Cyber Security & Information Assurance и консултантската компания Detica.

Според резултатите от проучването, бизнесът губи £21 млрд. годишно, от които £9,2 млрд. вследствие кражба на интелектуална собственост и £7,6 млрд. от индустриален шпионаж. Загубите от кражба на данни за клиенти възлизат на £1 млрд.

Кибер измамите срещу обикновените хора възлизат, според анализа, на общо £3,1 млрд., от които £1,7 млрд. са резултат от кражба на идентичност. Продажбите на фалшив антивирусен софтуер са причинили £30 млн. загуби на домакинствата в Обединеното кралство, закупили безполезните неистински програми.

Авторите на доклада признават, че не е възможно да бъдат изчислени косвените щети за икономиката, причинени от Кибер измамите. Резултатите от проучването също така не обхващат организациите, които не знаят, че са станали жертва на подобни измами.

Според Symantec кибер измамите възлизат на £1,9 млрд. годишно, като данните на компанията за IT сигурност бяха обявени скоро. Разликата между двете проучвания е огромна.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини