Илон Мъск: Изкуственият интелект трябва да бъде регулиран, дори в Tesla

13
836

Илон Мъск смята, че организациите, които развиват изкуствен интелект, трябва да бъдат регулирани, включително и неговите компании. Мъск говори по този въпрос в Twitter, коментирайки статия за компанията Open AI, в която той участваше до един момент.

“Open A.I. трябва да е по-отворена според мен. Всички организации, които развиват напреднал изкуствен интелект, трябва да бъдат регулирани, включително Tesla.”, пише Мъск, цитиран от Digital Trends.

Регулациите трябва да се направят от отделните правителства и глобалните организации

Преди време той отговори на пост в социалната мрежа, който разглежда как Open A.I. в началото e организация без стопанска цел. Сега обаче иска да лицензира своята технология. Според Мъск, който е един от основателите, но вече не е част от организацията, притесненията са разумни.

Той напусна компанията през миналия февруари, след неразбирателство по отношение бъдещото развитие.

Преди време Мъск беше казал „Помнете ми думите. AI е много по-опасен от ядрените бомби. Защо нямаме регулации над него?“.

Той е категоричен, че в един момент няма да има аспект, в който компютрите да не са ни надминали

„На първо място трябва да предположим, че сме много глупави. Със сигурност можем да направим неща, които са по-умни от самите нас.“, обясни той по време на конференция в Шанхай миналата година.

Той посочи като пример компютърните програми, които побеждават шампиони по шах.

Той не е единственият противник на свободното развитие на AI. Организации за човешките права постоянно искат забрана или ограничение на технологиите за лицево разпознаване. Изпълнителният директор на Google, Сундар Пичай, предупреждава за опасностите от изкуствения интелект. Той също призовава за регулирането му.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
13 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари