Илон Мъск отправи критики към милиардера Бил Гейтс. Причината е мнението на основателя на Microsoft за надеждността на по-големите електрически превозни средства.

Попитан в Twitter какво мисли за мнението на Гейтс, Мъск отговори, че „Той няма никаква представа.“

Гейтс сподели мислите си за електрическите превозни средства на 24 август, в своя блог публикация.

Той посочва, че по-добрите и по-евтини батерии могат да направят реалистичен избора на електрическа кола за всеки собственик. Изразява обаче съмнения, че настоящите и бъдещите технологии могат да захранят ефективно по-големи машини – като камиони например.

„Дори с големи пробиви в технологиите на батериите, електричеството най-вероятно никога няма да е практично решение за камиони, кораби и самолети. Електричеството работи, когато трябва да покриеш малки дистанции, но имаме нужда от различно решение за тежки машини, които минават дълго разстояние.“, пише Гейтс.

Той смята, че фокусът в тази категория трябва да е насочен към алтернативни горива, защото батериите са прекалено големи и тежки за дълги дистанции. Гейтс похвали няколко компании за електрическите им пикапи – GM, Ford, Rivian и Bollinger. Пропуска да спомене Tesla и техния Cybertruck, добавят от Business Insider.

Компанията на Мъск разработва електрическия камион Tesla Semi. Той бе обявен през 2017 и трябваше да е на пазара през 2019. Появи се изоставане в графика и сега очакванията са за 2021 година.

Това не е първият път, в който между двамата милиардери прехвърчат искри

Гейтс отправи критики към Мъск заради неточните му коментари по отношение на COVID-19. През февруари пък Мъск описа разговорите си с Гейтс като „разочароващи“, след като Бил избра Porsche Taycan за първата си електрическа кола.

5 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
6 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари