fbpx
5.3 C
София

Илън Мъск вече е най-богатият човек в историята на човечеството

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Благодарение на гигантската печалба и огромната поръчка на електромобили от страна на компанията Hertz пазарната капитализация на Tesla но в началото на тази седмица превиши 1 трилион щатски долара. Едновременно с това генералният директор на компанията Илън Мъск стана най-богатият човек в историята на човечеството.

Forbes изчисли сумата на всички активи на генералния директор на Tesla към затварянето на пазара след вчерашната търговска сесия на борсата на $271,3 милиарда, което е със $41,7 милиарда повече в сравнение с края на петъчния ден. Капиталът на Мъск се увеличи благодарение на почти 13 процентния ръст на акциите на Tesla и предложените на пазара над 16 милиона нови акции с обща сума $16,1 милиарда, което стана веднага след публикуването на междинния финансов отчет на автомобилната компания на Илън Мъск.

Финансовото състояние на Илън Мъск вече е $287 милиарда, като Джеф Безос сега изостава с над $90 милиарда. Когато лидер в рейтинга на Forbes бе Джеф Безос, неговото финансово състояние едва превишаваше $200 милиарда. Нито Бил Гейтс, нито Джеф Безос никога не са притежавали подобен капитал, дори и да се пресметне влиянието на инфлацията. Съоснователят на Microsoft Бил Гейтс през месец април 1999 година за известен период от време имаше финансово състояние малко над $100 милиарда, а ако се отчете инфлацията, към днешен ден тези пари възлизат на малко над $165 милиарда.

Водещите аналитици на Морган Стенли Morgan Stanley прогнозират, че Илън Мъск ще бъде първия трилионер в историята на човечеството, като това ще стане предимно с помощта на SpaceX, която сега започна бурното си развитие.

Абонирай се
Извести ме за
guest
6 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
Иван Иванов
Иван Иванов
1 месец

Защо не вземете да прочетете за Mansa Musa, преди да пишете такива заглавия?

Иван Иванов
Иван Иванов
Отговор на  Даниел Десподов
1 месец

„Той е определян като най – богатия човек в човешката история, със състояние, превишаващо в съвременно изражение 400 милиарда щатски долара.“
Източник: https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D1%83%D1%81%D0%B0_I

Петкан
Петкан
Отговор на  Иван Иванов
1 месец

Нищо общо. Златото тогава не е струвало нищо. Все едно да кажеш сега че някой е богат на пластмаса защото пластмасата може след 500г да стане по скъпа от платината сега…

Иван Иванов
Иван Иванов
Отговор на  Даниел Десподов
1 месец

Колко удобно да изтриеш коментара с доказателството, че не си прав. Успех в живота!

Нови ревюта

Подобни новини