fbpx
-4.1 C
София

Илън Мъск: „Всички субсидии трябва да бъдат отменени, включително за нефт и газ“

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Генералният директор на Tesla Илън Мъск се изказа относно публикуваната информация, че неговата компания е отказала европейската субсидия, предназначена за гигафабриката в Германия. Мъск е на мнение, че всички субсидии трябва да бъдат отменени.

„Tesla винаги е считала, че всички субсидии трябва да бъдат отменени. Само че трябва да бъдат отменени и огромните субсидии за нефт и газ. Поради някаква причина правителствата не желаят да правят това“ – заяви Илън Мъск.

Друг представител на автомобилната компания заяви пред медиите, че Tesla ще продължи да се придържа към своя план за строежа на завод за производството на акумулаторни блокове в Бранденбург, но повече не желае да има нищо общо с държавните субсидии.

През месец януари тази година Европейския съюз прие програма за подпомагане на електрическия транспорт и производството на акумулаторни батерии за електромобили, която се финансира с обща сума от 2,9 милиарда евро. В тази програма бяха включени редица компании, включително Tesla и BMW. Малко по-късно стана ясно, че субсидията за Tesla възлиза на 1,14 милиарда евро. Точната сума трябваше да бъде обявена в края на тази година, но Tesla се отказа да вземе тази европейска субсидия.

Отделно от това Министерството на икономиката на Германия заяви, че директните инвестиции на Tesla в германския завод за производство на акумулаторни блокове възлизат на минимум 5 милиарда евро.

Абонирай се
Извести ме за
guest
22 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Mercusys Halo H50G – изгодна Wi-Fi Mesh система за големи жилища

Безжичният интернет е нещо чудесно. Имаме възможност за свързване на всякакви устройства и минимум кабели в къщата. Но нещата понякога не са толкова розови....

Подобни новини