Генералният директор на Tesla заяви, че със следващото обновяване на фърмуера на електромобила Model 3 значително ще бъде подобрено качеството на гласовия интерфейс. Мъск написа в своя Twitter акаунт, че с помощта на гласа могат да се управляват едва ли не всички функции на електрическия автомобил. Информацията е на Inverse.

Twitter-потребителят Тайсън Едуардс запита Мъск, дали ще има някакви подобрения в гласовото управление на Model 3. Мъск традиционно отговори с отделен туит. Предприемачът заяви, че потребителите ще могат „да правят на практика всичко чрез гласови команди„. Той каза още, че разработчиците вече подготвят ъпдейта, и новите възможности ще се появят в електромобила с излизането на следващата версия на софтуера.

Едуардс сподели, че използването на големия сензорен дисплей в електромобила, отвлича вниманието и гласовият интерфейс би решил този проблем. Мъск се съгласи и каза, че в момента се работи именно върху това.

Tesla предостави възможност за гласово управление още в Model S. Водачът може да натисне специален бутон на волана и да подаде гласова команда. Досега, броят на тези команди бе ограничен – да се позвъни, да се избере маршрут, да се включи музиката и да се избере какво да се слуша. Но в Model 3, където всичко е доста спартанско, гласовото управление на електромобила става важен елемент.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
1 Автори на коментарите
Петър Дойнов Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Петър Дойнов
Петър Дойнов

И катапулта ли? В експортния вариант за България задействате катапулта думи ще са „бях мааму!“, не „глей сега какво ще направя“, като в предишната версия, че имаше много заседнали в електрическите кабели над шосетата… ???