Илън Мъск започва да пише книга за Марс и Земята на сума от $3,5 милиона

2
184

Успешният предприемач, собственик и ръководител на компаниите Tesla и SpaceX Илън Мъск започва работа върху нов проект. Това няма да е още една компания, както мнозина биха си помислили, а книга. Мъск възнамерява да напише книга за издателството Penguin Books, което се задължи да му изплати хонорар в размер на 3,5 милиона американски долара.

Наистина е интересно каква книга ще напише Мъск. Известно е, че тя ще бъде съставена от две части. Първата част ще бъде посветена на Земята и възможните усложнения за съществуването на човека на собствената си планета. Втората част ще е посветена на „Великото преселение на народите на Земята“ към други планети. Мъск подробно ще разкаже какво може още сега да се направи в това отношение и какво предстои да се направи.

Илън Мъск има собствен литературен агент – Дженифър Рудолф Уолш, собственик на агенцията Worldwide Literary Department. След появата на идеята за написването на тази книга, Уолш предложил на няколко крупни издателя да спомогнат финансирането на книгата. Съгласили са се всички, без изключения. Но Илън Мъск съкратил броя на участниците в този проект до двама. След срещата с тях Мъск избира Penguin Books. Навярно това е единственият случай, когато авторът си избира издателство и му поставя условия.

Характерно за Мъск, и тук той има много идеи относно книгата. Една от тях е тя да излезе в един и същи ден на няколко езика. Едва ли Мъск прави това за печалба, но човекът, който създава космически кораби, електромобили и съвременни технологии, със сигурност ще предложи нещо интересно и в тази област.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари