Илън Мъск изглежда спечели делото за клевета за педофилия

11
1066

Изпълнителният директор на Tesla Илън Мъск бе признат за отговорен за щети по дело за клевета, според репортер на Buzzfeed News, който е документирал пряко от съдебния процес в петък следобед. Делото беше заведено срещу него от британския пещерен водолаз Вернон Унсуърт, който Мъск нарече „педо момче (pedo guy)“ миналата година по време на спасителната акция, когато 11 момчета бяха заклещени в пещера. Спорът се създаде от това, че Мъск предложи да изпрати своята подводница, предназначена за тестовете на ултра скоростния тунел, който прави в последните няколко години, в пещерата, за да помогне за спасяването на момчетата, а Унсуърт го нарече „PR невестулка“, тъй като според него изпращането на подводницата би могло само да утежни положението. В изблик на гняв, Мъск нарече Вернон „педофил“ и „педо момче (pedo guy)“., а гмуркачът от своя страна заведе съдебно дело срещу Илън.

Съдебните заседатели са отсъдили в полза на милиардера, според репортер от The Verge. Съдебното жури от пет жени и трима мъже е обсъдило преди броени часове казуса и е взело решение, което оправдава Мъск, съобщават от сайта CBS News, част от американската медия CBS.

През юли 2018 г. Унсуърт заяви, че клеветите на Мъск и обвиненията в педофилия са му нанесли редица щети и вай-вече са наранили репутацията му и благодарение на милиардера, гмуркачът вече е асоцииран с педофилия от някои хора.

Мъск се извини за публикацията в Twitter още в първия ден на процеса, състоял се тази седмица в Окръжния съд на САЩ в Лос Анджелис, а в сряда той повтори, че „pedo guy“ е било по-скоро нежелана обида в пристъп на афект а не изявление на база факти или някаква потвърдена информация.

Мъск добави, че не е запознат с нетното богатство на Унсуърт, но според неговата оценка то варира в порядъка на около 20 милиарда долара.

В сряда Унсуърт свидетелства, че е приел туита на Мъск буквално и се чувства „унижен“ и „засрамен“, предадоха от CNN. „Не съм сигурен колко пъти се е повтаряло това, но по мое мнение твърденията на Мъск препращат сякаш се занимавам с педофилия“, каза Унсуърт в началото на съдебното заседание.

По време на заключителните аргументи в петък адвокатът на Унсуърт е нарекъл Мъск „милиардерски побойник“ и е предложил на изпълнителният директор на Tesla да плати 190 милиона долара щети. „Той хвърли ядрена бомба върху Върнън Унсуърт“, съобщава адвокатът на спасителя пред Ройтерс.

Адвокатите за Мъск и Унсуърт не отговориха на искания от CNET за коментар по-рано през седмицата.

Докато излизаше от съда в петък, Мъск каза, „вярата ми в човечеството се възстановява“.

11
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
7 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
assa
assa

Всъщност е спечелил

Делото беше заведено срещу него от британския пеще
Делото беше заведено срещу него от британския пеще

не ВЕРНОН а ВЪРНЪН е името, научете го тоя английски най-накрая неграмотници!!!! Какви евтини драскачета пишете тук в тая Калда въобще????????????????????

B cpядa Унcyъpт cвидeтeлcтвa, чe e пpиeл тyитa нa
B cpядa Унcyъpт cвидeтeлcтвa, чe e пpиeл тyитa нa

B cpядa Унcyъpт cвидeтeлcтвa, чe e пpиeл тyитa нa Mъcĸ бyĸвaлнo и ce чyвcтвa „yнижeн“ и „зacpaмeн“, пpeдaдoxa oт СNN. „He cъм cигypeн ĸoлĸo пъти ce e пoвтapялo тoвa, нo пo мoe мнeниe твъpдeниятa нa Mъcĸ пpeпpaщaт cяĸaш ce зaнимaвaм c пeдoфилия“, ĸaзa Унcyъpт в нaчaлoтo нa cъдeбнoтo зaceдaниe.

Щом се е засрамил – ГУЗЕН НЕГОНЕН БЯГА??????? Педо Гайя хахахаха

Dave
Dave

Голям майтап, сега всички ще го наричат „педо“ както Илон го нарече и вече го наричат така по всички медии де 😀 Мъск спечели срещу педото …. хахахахаа

115
115

Да бе голям майтап. Утре и тебе може да те нарече педо и ще ти остане име за цял живот 😀

Dave
Dave

Само дето няма за какво да ме нарича така, това си зависи от мен. Всеки сам си кове съдбата.

115
115

Е, очевидно, че и него не е имало за какво да го нарича така. Мъск се извини няколко пъти и обясни че не бил искал да каже това. И нищо не е спечелил, просто му се размина.

Богат Водолаз
Богат Водолаз

Мъск добави, че не е запознат с нетното богатство на Унсуърт, но според неговата оценка то варира в порядъка на около 20 милиарда долара.

боли ме дЕдовия
боли ме дЕдовия

Двама чифути – тарикати си мерят рязаните пишки и всеки се опитва да го тури на другия. Ако ги застреля и двамата някой на излизане от съда, човечеството само ще спечели.

Богат Водолаз
Богат Водолаз

Направил е грешка „автора“ като е превеждал. Не водолаза, а Илън има 20 милиарда.

ллл
ллл

На него вярата в човечеството се завърнала, но на нас в съдебната система се затвърди!