Илън Мъск изпревари Бил Гейтс в рейтинга на милиардерите

4
491

Генералния директор на автомобилната компания Tesla и на космическата компания SpaceX Илън Мъск зае второто място в рейтинга на Bloomberg за най-богатите хора на планетата. Неговото финансово състояние през изминалите 24 часа нарасна със 7,24 милиарда долара и сега капиталът на Мъск възлиза на $128 милиарда.

Редица медии съобщиха, че на 24-ти ноември тази година Илън Мъск е изпреварил съоснователят на Microsoft Бил Гейтс по отношение на личното финансово състояние. Ако погледнем класацията на Bloomberg ще видим че финансовото състояние на Бил Гейтс също е $128 милиарда, като разликата е около $100 милиона.

Да си припомним, че в средата на миналата седмица в рейтинга на милиардерите на Forbes Мъск изпревари основателя на Facebook Марк Зукърбърг, финансовото състояние на който възлиза на $99,1 милиарда (към днешен ден $102 милиарда).

На първо място в рейтинга на Bloomberg е основателят на Amazon Джеф Безос, финансовото състояние на който възлиза на $182 милиарда. Да отбележим, че в класацията на Forbes Мъск заема четвърта позиция, понеже това издание оценява неговия капитал на $110 милиарда.

Основната причина за това бързо увеличаване на капитала на Илън Мъск е, че от началото на годината акциите на Tesla нараснаха с над 460%. Да си припомним, че според прогнозите на аналитиците от Уолстрийт, Илън Мъск трябваше да изпревари по капитал Бил Гейтс към края на тази година. Очевидно е, че финансовите анализатори подцениха генералния директор на Tesla и SpaceX.

5 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари