Илън Мъск изтри своя Twitter акаунт

4
2150
Илън Мъск

Тази сутрин (наше време) съосновател и основател, генерален директор и притежател на компаниите Tesla и SpaceX Илън Мъск написа в Twitter, че току що е премахнал своя Twitter акаунт. Малко след това неговото име бе заменено от Elon Musk на Daddy DotCom, а вместо аватар е поставен черен кръг.

Да напомним, че потребителите на тази социална мрежа не мога „да изтриват акаунта“. В настройките е възможно само акаунтът да бъде изключен. След деактивирането страницата на потребителя не може да се преглежда, не се показват туитовете и името на потребителя. Но страницата на Илън Мъск ще остане достъпна.

След деактивирането потребителят има на разположение 30 дни, за да възстанови своя акаунт, ако желае.

Преди да напише съобщението за изтриването на своя Twitter акаунт, Мъск е качил изображение на персонаж от играта Nier: Automata с име 2B, съобщава порталът Kotaku (сега този туит е премахнат). Не е посочен авторът на това изображение, а Мъск отказа да го назове, както го помолиха потребителите.

Съобщенията, които Мъск публикуваше в тази социална мрежа, няколко пъти водиха до сериозни последствия. През месец август 2018 година той написа, че е готов да изкупи всички акции на Tesla при цена $240, за да не му се пречкат комисии, групи от акционери, съставители на рейтинги и т.н. След този туит цената на акциите на Tesla нарасна с 6%, а комисията по ценни книжа на САЩ обвини Мъск в заблуждение на инвеститорите. След това той плати глоба от $20 милиона и напусна поста председател на борда на директорите.

4
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
3 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Мъск
Мъск

Това е за да не ме разкрият, че съм измамник. Само тук ще се ебавам с вас.

Не е лесно да си антиджендър
Не е лесно да си антиджендър

Връщай се при бирата, мисленето не ти се отдава. В прочем, колата ти отзад дими, може да е норма в тази изостанала кочина, но не е норма в цивилизования свят.

favr
favr

да не пропуснеш да кажеш, че гугъл и епъл са антиамерикански, че във фейса има само ненормалници, и там за путин да си изрецитираш твойто…

Не е лесно да си антиджендър
Не е лесно да си антиджендър

Да, не е зле да се повтаря, на следващите избори и с 10 партии да отидете да мизерсвате, ще вземете пак 3%, а може би и дори 2%.