fbpx
-6.2 C
София

Илън Мъск има още един син

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Милиардерът, притежател и генерален директор на космическата компания SpaceX и на автомобилната компания Tesla Илън Мъск и неговата приятелка Граймс станаха родители. Новината бе официално потвърдена от Мъск в неговия Twitter акаунт. Навярно раждането на сина му е причината за появилите се доста странни съобщения от Мъск в тази социална мрежа.

Мъск каза и нещо друго типично в свой стил: името на момчето е X Æ A-12 Musk. Засега не се знае дали това е истинското име на момченцето или поредната шега на милиардера, но медиите усилено обсъждат, какво би могло да означава това име. Ето едно от мненията.


Логично е да се предположи, че X Æ A-12 Musk е наречен така в чест на дядо си. Но за да разберем повече трябва да знаем как все пак се произнася това име.

Първо, буквата „Х“ не е обикновена ‘х“. Навярно това е гръцката буква „хи“. Просто това повече прилича на име.

Следва любимият на много хора дифтонг Æ. Тази лигатура се нарича „Ash“ и освен всичко друго, масово се използва в скандинавските езици. Може да се допусне, че това звучи като „Аш“ и в чест на андроида от великолепния филм на Ридли Скот.

Дотук имаме „Хи-Аш“, но какво е А-12? Има спекулации, че това е свързано със шпионския самолет Lockheed A-12 от 60-те години. Като се има предвид интереса на Мъск към аерокосмическото пространство, то това може и да не е случайност.

А-12 има няколко кодови имена: „Архангел“, „Проектът Окскарт“, а самите пилоти са го наричали с галените имена „Лебедът“ и „Сигнус“. Последното име се използва и като име на частния космически товарен кораб.

Ако съберем всичко това заедно, ще получим няколко най-вероятни значения:

  • Хи Аш Архангел Мъск
  • Хи Аш Сигнус Мъск
  • Хи Аш Окскарт Мъск

Звучи интересно, но Хи Мъск звучи почти като Х-Мен, а това е много амбициозно.


Но да спрем с шегите и да пожелаем здраве и пълноценен живот на Илън Мъск, Клер Буше и на тяхната рожба. Това е първото дете на певицата Граймс, докато 48-годишния Мъск има 5 сина от предишния си брак.

Абонирай се
Извести ме за
guest
9 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Mercusys Halo H50G – изгодна Wi-Fi Mesh система за големи жилища

Безжичният интернет е нещо чудесно. Имаме възможност за свързване на всякакви устройства и минимум кабели в къщата. Но нещата понякога не са толкова розови....

Подобни новини