Илън Мъск може би е едно от най-големите имена в технологичната индустрия, но възгледите му как изкуственият интелект ще се отрази на работните места не са чак толкова розови.

„Изкуственият интелект ще направи работата безсмислена. Вероятно последната професия, която ще остане, ще бъде на програмистите за писане на AI софтуер и след това AI просто ще започне да пише собствен код“, заяви изпълнителният директор на Tesla в четвъртък на Световната конференция за изкуствен интелект в Шанхай.

Мъск предложи хората да учат неща като инженерство, физика или изкуство, които изискват работа от екип от хора, които си взаимодействат по между си.

„Хората по принцип обичат взаимодействието и интеракциите с други хора. Така че, ако се насочите към професия, която включва работа с хора или инженерни дейности, вероятно това е добър ход.“

Има много дебати относно това дали Al ще заеме нашите работни места, като един доклад по-рано тази година установи, че роботите могат да заменят хората в една четвърт от работните места в САЩ до 2030 г. Освен това, докладът установи, че работните места с „предвидими физически и познавателни задачи“, са най-уязвимите, тъй като Al се справя изключително лесно, често по-добре от хората с тях, докато тези, които изискват повече креативно или творческо мислене и по-високи междуличностни и социални умения или висше образование, са по-незастрашени от поглъщането от ИИ.

9
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
7 Коментари
2 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Кольо
Кольо

Ще, ще. Тия „статии“ с „ще“-тата, много ме развличат. 🙂

звездния принц
звездния принц

Така е, все едно четеш за руски изтребители 5-то поколение, „ще, ще, ще …“

bla bla
bla bla

Не че нещо ама вече доста се ослушват да си купят от тия ще-та от ония другите дето са версия 35 все повече се дърпат 😀

Работник
Работник

И сега голяма част от работата в България е без(с)мислена

Рибентроп
Рибентроп

Аз предпочитам цялото правителство и министерски съвет да бъде заменено от ИИ, което НЕ Е писано от Българи.

Аз-Съм
Аз-Съм

Да заменят 240-мата напълно излишни в парламента!

ллл
ллл

На мъска псевдо-работата като безмислени изказвания на 100% може да бъде заменена от ИИ.

Efix
Efix

A дали ще направи и парите безсмислени?

Георги
Георги

Медийните изяви на Мъск единствено подхранват собственото му его и както винаги те са абсолютно безсмислени – той или се опитва да представи като свои дълбокомислени разсъждения вече известни на всички хора неща, или заформя някой микс от глупости и манипулации, който е също толкова безинтересен за всеки средноинтелигентен човек. Но пък с рекламирането на неговите изяви редица хора в цял свят оправдават надника си.