Илън Мъск както преди е готов да взема на работа хора без висше образование

3
1493

Илън Мъск остава верен на своята позиция – неговите специалисти и служители трябва да могат да решават сложни задачи, а дипломите за висше образование нищо не означават. Мъск още веднъж потвърди тази своя теза в Twitter акаунта си.

На въпроса, дали продължава да приема хора без висше образование, Мъск отново отговори утвърдително и добави, че изтеклите пет години неговото мнение на тази тема не се е променило.

BI напомня, че за първи път Мъск казва, че липсата на висше не е критично, през 2014 година в интервю за германското издание Auto Bild.

„Дипломата за висше и дори средно образование не е особено необходима. Ако някой е завършил един отличен университет, това разбира се, би могло да бъде признак, че този човек е способен на велики неща, но съвсем не е факт. Погледнете хора например като Бил Гейтс, Лари Елисън или Стив Джобс – тези момчета не са завършили колежи, но всеки би ги наел да работят за него“ – каза преди пет години Илън Мъск.

Вместо дипломна работа, получена в престижен институт, Мъск търси в потенциалния бъдещ специалист доказателства за изключителни възможности. Ако открие такива, човекът бива назначен да работи в някоя от компаниите на Мъск.

Генералният директор на Tesla и SpaceX уточни, че по време на интервюто за работа, той иска съвсем накратко да му бъде описана кариерата на интервюирания и с най-сложните проблеми, с които се е сблъсквал. Следват подробни въпроси.

Самият Мъск е бакалавър по физика и икономика на университета в Пенсилвания. След това е мислел да получи PhD в Станфорд, но се отказва, за да се включи в дотком инициативата.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари