Илън Мъск: миналата година изхарчих по Tesla повече, отколкото спечелих

0
1798

Генералният директор на Tesla коментира съобщението за рекордния бонус, който е изработил през 2018 година. Мъск заяви, че за финансирането на разходите на своята единствена публична компания той е изхарчил много повече.

Според публикуваната неотдавна информация от New York Times, през 2018 година на Илън Мъск е начислен бонус от $2,3 милиарда. Това е многократно повече, отколкото който и да е друг CEO в САЩ. Поради специалната система за заплащане на възнагражденията в стил „златна клетка“, ръководителят на Tesla има право да се разпорежда с тези пари, когато пазарната капитализация на Tesla достигне $100 милиарда. Но въпреки това, Bloomberg заяви, че финансовите успехи на Мъск са впечатляващи.

Bloomberg напомни и че миналата година ръководителят на Tesla е бил награден с опционална премия от $517 милиона.

Но Мъск в своя типичен стил коментира ситуацията в Twitter. В отговор на въпрос на Twitter потребител Мъск каза, че възнаграждението му за миналата година е отрицателно, понеже е трябвало да плаща повечето разходи на компанията от джоба си.

В следващия туит Мъск разкритикува хората, които се отнасят скептично към финансовите показатели на Tesla. Той заяви, че по този начин те разпространяват страх, неувереност и съмнение.

Мъск счита, че в текущото тримесечие Tesla може да има рекордни продажби и че лично се заема с логистиката.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари