По време на събитието SXSW 2018 в Тексас, Илън Мъск показа „трейлъра на следващата част на човешката история“.

Това е клип за успешното изстрелване на ракетата Falcon Heavy, дело на режисьора Джонатан Нолан – създателят на незабравимия „Западен свят“ и сценарист на известния „Интерстелар“.

Мъск заяви, че първото тестово изстрелване на ракетата BFR (Big Falcon Rocket — или Big Fucking Rocket), е планирано за първата половина на 2019 година. BFR трябва да замени всички сега съществуващи ракети и космически кораби на SpaceX и да стане основата на всички бъдещи проекти на SpaceX по усвояването на космоса. Именно тази ракета ще бъде използвана за полета до Марс.

Илън Мъск счита че колонизацията на Луната и Марс е от жизненоважно значение. Предприемачът и милиардер е на мнение, че е много вероятно настъпването на „Тъмни векове“, поради възникването на трета световна война. В този случай, далечните колонии ще останат незасегнати.

Според Мъск, благодарение на колониите на другите планети културата ще може да се съхрани, а продължителността на тъмните векове да се намали и след това познанието да се възроди.

Милиардерът подчерта опасността от глобалното затопляне и от неконтролируемия изкуствен интелект, „който е далеч по-опасен от ядреното оръжие„. Мъск уточни, че обръща внимание на бъдещия универсален свръхразум, а не на сегашните тясноспециализирани алгоритми.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
53 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари