fbpx
15 C
София

Илън Мъск обяви за глупава прогнозата на ООН относно числеността на населението

Най-четени

Даниел Десподов
Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Новинар. Увличам се от съвременни технологии, информационна безопасност, спорт, наука и изкуствен интелект.

Генералният директор на Tesla и SpaceX Илън Мъск заяви, че прогнозите на ООН относно числеността на населението са пълна глупост и добави, че е възможно да не достигнат хора за колонизацията на Марс. Той предложи отново да бъде пресметнат този параметър, като този път се вземат под внимание тенденциите за намаляване на раждаемостта.

„Прогнозите на ООН са пълна глупост. Просто умножете броя на ражданията от миналата година на продължителността на живота. Като вземем предвид тенденцията за намаляване на раждаемостта, това никак не е добре, освен ако нещо не се промени и този тренд обърне посоката си.

Ако няма достатъчно хора на Земята, няма да има достатъчно и за Марс.“

Малко по-късно той публикува нов туит, в който казва, че трябва да сме сериозно притеснени от срива на раждаемостта и стремителното намаляване на населението.

Илън Мъск е на мнение, че трябва да сме сериозно обезпокоени от проблема с колапса на населението на нашата планета. Той публикува и няколко линка към статии, в които се посочва за официално фиксирано намаляване на раждаемостта. Има и материали, в които са публикувани прогнози, според които предстои рязък спад на раждаемостта.

Да напомним, че Мъск в края на миналата година заяви пред медиите, че ще изпрати човек на Марс през следващите 5-10 години. Сега SpaceX е фокусирана преди всичко върху минимизиране загубите на гориво, понеже неговата повишена цена забавя реализацията на този проект.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

5 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини