Илън Мъск отрече за проблем с работните условия в Tesla

6
10

Илън Мъск отрече обвиненията за лоши работни условия в Tesla, определяйки обвиненията, като „морално недопустими“, в писмо до Gizmodo.

В края на тази седмица, Хосе Моран, работник на компанията в завода им във Фримонт от четири години обясни защо служителите във фабриката са се свързали със синдикатите от „Обединени автоработници“ (United Auto Workers, UAW). Той твърди, че служителите са подложени на прекомерни и задължителни извънредни часове работа за изпълняване на сроковете и освен това са изложени на риск от травми и инциденти, които са предотвратими.

„Честно казано намирам тази атака за морално недопустима. Tesla е последната останала автомобилна компания в Калифорния, заради високите разходи. UAW уби NUMMI (фабриката във Фримонт е била обект на Toyota и General Motors, позната, като NUMMI. Фабриката е била под ръководството на синдиката (union shop) преди да бъде закрита, а впоследствие придобита от компанията на Мъск – б.а.) и изостави работниците във Фримонт през 2010г. Те нямат никакво право“, заявява Мъск пред Gizmodo.

Все пак Мъск признава, че на работниците понякога им се налага да извършват задължителен допълнителен труд. Той убедено пише, че Моран е заплатен добре от UAW и че присъствието му във фабриката на Tesla „не е случайно“. От профсъюзната организация отричат категорично обвиненията на Мъск

6
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
2 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
3 Автори на коментарите
ТеслаТони:)Azhen Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Azhen
Azhen

Петролните крале всякак ще се опитат да прецакат еволюцията на автоиндустрията , ще драсчат и хапят докато не издъхнат като паразит.

:)
:)

Баси наивността! Едни и същи банки играят с парите си и за електромобилите и за петролната индустрия, за войната и за мира, за финансиране на политически марионетки и за свалянето им… за каквото носи келепир към момента.

Анонимен
Анонимен

Проблемът на Tesla е Илън Мъск.

Тони
Тони

Да заповяда в България тук не само ще го карат да работи извънредно, но има и реалния шанс да не му бъде заплатено от повечето фирми.

Анонимен
Анонимен

+ че условията за труд, ще са в пъти по лоши и ще работи за жълти стотинки.

Тесла
Тесла

Надявам се това да е просто слух… допадаше ми идеята, че някой с висок морал бележи такъв успех, и то в правилното направление.