Илън Мъск подгря интереса към Cybertruck: „Няма да има дръжки“

10
8784

Малко преди анонса на новата версия на електрическия пикап Cybertruck Илън Мъск разкри още една подробност, която я нямаше в оригиналната версия, представена преди две години. Той съобщи, че вратите на пикапа няма да имат дръжки. Засега не е известно как точно ще се отварят вратите на този електромобил.

Cybertruck за първи път бе показан през 2019 година. Презентацията бе много зрелищна: удари с чук по вратите на пикапа и хвърляне на метални кълба по бронираните стъкла на електромобила. Оттогава, от време на време Илън Мъск подсилва интереса към своето „любимо чудовище“ – първоначално намекна, че Cybertruck ще може да се използва като амфибия, а по-късно каза, че пикапът ще бъде изключително аеродинамичен.

Оригиналният електрически пикап на Tesla има подвижни дръжки на вратите, подобно на Model S – по време на пътуване те се прибират навътре и остават на едно ниво с вратите. Когато до електромобила се приближи някой с електронен ключ и натисне някоя от тях, тя излиза и може да се използва.

За разлика от повечето автомобилни производители, които първоначално показват концептуален модел, а след това започват да произвеждат много по-опростена версия, Tesla винаги се старае строго да се придържа към своя първоначален замисъл. Заради пандемията от новия коронавирус анонсът на Cybertruck бе отложен за началото на лятото тази година.

3.3 3 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
10 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари