Илън Мъск поиска разрешение от властите за създаването на града Starbase в Тексас

8
1911

Агенция Forbes съобщи, че Илън Мъск е поискал разрешение от властите на щата Тексас за изграждането на нов град с име Starbase. На територията на този щат се намира малкото градче Бока Чика, където SpaceX е разгърнала своето производство и наблизо се намира изпитателният полигон за ракетата Starship. Според тази информация, става дума за преименуване на градчето и за съществено разширяване на неговите граници.

Информацията за това официално запитване от страна на Илън Мъск бе потвърдена от съдията на щата Еди Тревиньо. Според неговите думи, в документа се описва интереса на основателя и генерален директор на SpaceX Илън Мъск за създаването на нов град в чертите на който ще бъде включен Бока Чика.

Щатският съдия подчерта, че Тексас е отворен за подобни инициативи и напомни, че властите ще обработват всички петиции от подобен род в съответствие със законите на Тексас и САЩ.

Няколко часа преди това Мъск помести в своята Twitter страница загадъчно съобщение за създаването на нов град в Тексас с име Starbase без каквито и да било подробности. Малко по-късно той използва този туит, за да тролне Комисията по ценни книжа и борси (SEC), като заяви, че градът ще бъде дружелюбен към кучетата, а неговият кмет ще се нарича The Doge. Явно това е отговорът на Мъск на новото разследване за възможни манипулации на пазара чрез туитове за криптовалутата Dogecoin.

5 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
8 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари