Илън Мъск показа в своя Twitter акаунт готовия пилотиран космически кораб Crew Dragon, предназначен за транспортиране на астронавти до и от Международната космическа станция.

Crew Dragon е част от програмата на САЩ за развитието на частните пилотирани космически кораби за транспортиране на астронавти Commercial Crew Development.

Към днешен ден транспортирането на астронавти до МКС става изцяло с помощта на руските космически кораби „Союз“. Според наличната към днешен ден информация, Crew Dragon ще събира 7 души екипаж или четири души и полезен товар. Crew Dragon не само ще осигури независимостта на САЩ от Русия, но и ще намали цената от днешните $80 милиона на $20 милиона за едно място. При това с възможност за още по-голямо намаляване на цената.

Първият демонстрационен полет на Crew Dragon е планиран за месец август тази година, а пилотирания – през месец декември. За изстрелването ще се използва най-новата модификация на ракетата на SpaceX – Falcon 9 Block 5. Тази ракета трябва да извърши още 6 успешни изстрелвания за да получи разрешението на NASA за използване в пилотирани мисии.

В момента Crew Dragon активно се тества в завода на SpaceX. След това ще бъде извозен до станцията NASA Plum Brook за следващите тестове в най-голямата в света терминална вакуумна камера (SPF).

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
1 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Nikolai
Nikolai

Айде БГ изобретателите, кажете на света вашите идеи. Знам че вече сте измислили по – добър кораб от Мъск и сте споделили за това в тукашните форуми още преди 10 г. ,ама таз пуста конспирация все ви пречи…

Меди
Меди

Най-веселия коментар, който съм чел на този сайт. Евала пич.