Илън Мъск показа в своя Twitter акаунт готовия пилотиран космически кораб Crew Dragon, предназначен за транспортиране на астронавти до и от Международната космическа станция.

Crew Dragon е част от програмата на САЩ за развитието на частните пилотирани космически кораби за транспортиране на астронавти Commercial Crew Development.

Към днешен ден транспортирането на астронавти до МКС става изцяло с помощта на руските космически кораби „Союз“. Според наличната към днешен ден информация, Crew Dragon ще събира 7 души екипаж или четири души и полезен товар. Crew Dragon не само ще осигури независимостта на САЩ от Русия, но и ще намали цената от днешните $80 милиона на $20 милиона за едно място. При това с възможност за още по-голямо намаляване на цената.

Първият демонстрационен полет на Crew Dragon е планиран за месец август тази година, а пилотирания – през месец декември. За изстрелването ще се използва най-новата модификация на ракетата на SpaceX – Falcon 9 Block 5. Тази ракета трябва да извърши още 6 успешни изстрелвания за да получи разрешението на NASA за използване в пилотирани мисии.

В момента Crew Dragon активно се тества в завода на SpaceX. След това ще бъде извозен до станцията NASA Plum Brook за следващите тестове в най-голямата в света терминална вакуумна камера (SPF).

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
1 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
2 Автори на коментарите
МедиNikolai Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Nikolai
Nikolai

Айде БГ изобретателите, кажете на света вашите идеи. Знам че вече сте измислили по – добър кораб от Мъск и сте споделили за това в тукашните форуми още преди 10 г. ,ама таз пуста конспирация все ви пречи…

Меди
Меди

Най-веселия коментар, който съм чел на този сайт. Евала пич.