Далеч не всички компании съобщават за неуспехите си и още по-малко от тях припомнят на обществеността за своите провали.

Но в SpaceX явно всичко работи по друг начин, понеже Илън Мъск в своя официален Instagram акаунт публикува видео, съдържащо всички неуспешни изстрелвания и кацания на ракетата Falcon 9. След това клипът бе качен в канала на SpaceX в YouTube. При това Мъск се отнася към тези провали с чувство за хумор, а неговият клип се нарича „How not to land an orbital rocket booster“ или „Как не трябва да кацат ракетните бустери“.

„Неприятната история на Falcon 9 – първата ракета от орбитален клас, която в края на краищата реши да се приземи цяла… Може би Falcon разбра, че все още ни обича, или най-накрая прочете инструкциите…“, гласи надписа под видеото.

Клипът започва с неудачното кацане върху океанската платформа през месец септември 2013 година. и завършва с първото успешно кацане през месец април 2016 година. Мъск наистина направи невъзможното за съвсем кратко време.

Първоначално Илън Мъск казваше, че бустерите на Falcon 9 ще могат да се използват повторно до 20 пъти и това ще понижи двойно разходите за космически полети. Но сега повторно могат да се използват не само бустерите, но и вторите степени и топлинните щитове. По този начин цената на изстрелването на ракета носител намалява многократно.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
2 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещя коментар
3 Автори на коментарите
K0MEPCAZapoznatMemb Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Memb
Memb

пустинята северно от град Лас Вегас в щата Невада бе изпитан новият двигател на вакуумния влак на бъдещето „Хайпърлуп“. Според изпълнителният директор на компанията „Хайпърлуп уан“ Роб Лойд, изпитанията са показали, че концепцията може да се реализира на практика. Лойд планира да построи функционираща система за придвижване от подобен тип към 2020 г. Компанията, основана през 2014 г. в Лос Анджелис, се надява да постигне скорост за придвижване в пространството от поне 1000 км/ч. Проектът на вакуумния влак „Хайпърлуп“ беше предложен през 2012 година от американския инвеститор Илон Мъск. Той предвижда в тръби над повърхността на земята, в които се… Виж още »

Zapoznat
Zapoznat

А дано, ама…

K0MEPCA
K0MEPCA

Ммхммм… И? Тоя коментар с каква цел беше? Да се пробваш да вкараш „новина“ в новината? Или просто показваш колко много знаеш за Мъск и другите му проекти абсолютно несвързани с новината която всички четем вмомента? Аман от спамъри…