Илън Мъск помоли потребителите за помощ при разследването взрива на Falcon 9

3
143

В началото на този месец ракетата Falcon 9 на компанията SpaceX се взриви директно на ракетната площадка като образува мощна взривна вълна, която спря тока в сградите, намиращи се на няколко километра от Falcon. Сега SpaceX се опитва да разбере, какво точно се е случило, а Илън Мъск помоли в Twitter потребителите да му помогнат в търсенето на причините за това произшествие.

 

Мъск съобщи, че така и не се е разбрало защо се е получил този взрив. „Ние все още разследваме взрива на Falcon. По всичко изглежда, че това ще се окаже най-трудния и най-сложния неуспех, с който сме се сблъсквали през изминалите 14 години„. Първоначално SpaceX каза, че взривът е предизвикан от аномалия на площадката, но после допълни, че той е станал по време на зареждане на горивото.

Важно е да уточня, че това се е случило по време на стандартното зареждане. Двигателите не са били включени и няма никакъв видим източник на топлина„. Той каза още, че всички се опитват да разберат какъв е бил тихият плясък, който се чува няколко секунди преди взрива. Мъск не изключва възможността за удар с нещо по ракетата.

 

Тъй като материалът, с който разполага компанията е недостатъчен за разследване, Мъск помоли потребителите да изпращат на електронната поща ([email protected]) всички възможни записи на произшествието.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари