Илън Мъск постави хаштага #bitcoin в своя Twitter акаунт и курсът на биткойна скочи с 14%

20
3076

Тази сутрин трендовете в Twitter бяха оглавени от биткойна, като към края на деня основната криптовалута все още оглавява списъка с главните теми. Причината е, че Илън Мъск, който към днешния ден е най-богатият човек на планетата, поставиха хаштага #bitcoin в своя профил и написа късия туит:

„В ретроспектива, това бе неизбежно“.

Повечето Twitter потребители считат, че Илън Мъск възнамерява да инвестира в биткойни. Но има много хора, които не изключват, че това е една шега.

Малко след като Мъск направи тази промяна, курсът на биткойна рязко тръгна нагоре и буквално за един час поскъпна от 32 хиляди долара на 38 хиляди долара, което съвсем ясно се вижда в графиките на уеб портала CoinDesk, който извършва мониторинг на различните криптовалути в няколко борси.

Малко по-късно се случи нещо интересно. Техническият директор и основател на Glassnode Рафаел Шулце-Крафт (Rafael Schultze-Kraft) обяви, че трейдърите на Binanceн са ликвидирали абсолютно всички къси позиции по фючърсите за биткойна. Само за 10 минути са ликвидирани активи за $57 милиона.

Известният криптоаналитик PlanB се изказа, че Илън Мъск си е купил биткойни на ниска цена, но генералният директор и собственик на Tesla и SpaceX заяви, че притежава само 0,25 BTC.

Миналата година цената на биткойна нарасна с над 300%, понеже големите американски инвеститори и корпорации започнаха да инвестират в първата криптовалута. Този месец биткойнът за кратко време прехвърли психологическата бариера от $40 000 за 1 BTC.

3 4 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
20 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари