Илън Мъск: Предизвикателствата, пред които е изправена Tesla, са по-тежки от Втората световна война

34
3888

Изпълнителният директор на Tesla Илън Мъск избра смело сравнение, когато обсъди тримесечните резултати на производителя на електрически автомобили тази седмица, като заяви, че предизвикателствата, пред които е изправена Tesla, са по-тежки от Втората световна война.

Управлението на веригата за доставките и производствените проблеми, според Мъск са били: „логистични проблеми, които правят Втората световна война да изглежда тривиално“, каза Мъск пред инвеститорите по време на конферентен разговор в понеделник, според информация от Business Insider.

„Аз не се шегувам. Ситуацията е луда“, добави Мъск. „Говорим за милиони автомобили, огромна глобална верига за доставки, 50 държави, десетки регулаторни режими.“

Световните войни на Tesla

Компанията на Мъск е продала около 500 000 автомобила през 2020 г. и е на път да достави 750 000 през тази година, според Insider. За да бъдем честни, това е впечатляващ подвиг, който включва управление и проследяване на много променливи и силно колебливи фактори.

Понякога тези фактори причиняват извънредни ситуации в последния момент. Мъск сподели истории по време на разговора за това, че трябва да се забавят доставките на Model S, защото компанията изпитваше недостиг на тапицерия за багажника, а отделно се очаква и скорошен недостиг на кабели.

„В продължение на няколко дни никой не можеше да намери USB кабел в района на Сан Франциско, тъй като се наложи да започнем изкупуване, за да ги внедряваме в автомобилите на Tesla, буквално“, каза Мъск пред Insider, допълвайки, че има стотици подобни истории.

2.6 5 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
34 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари