Илън Мъск представи Tesla Model Y: електрически кросоувър с пробег 450 км

9
993

Tesla представи своя нов изцяло електрически автомобил – кросоувърът Model Y. Илън Мъск заяви, че новият електромобил е с функционалността на SUV и пъргавината на спортен автомобил.

Компанията предлага четири конфигурации на Model Y – Standard Range, Long Range RWD, Long Range AWD и Performance.

Първият модел Standard Range е със задно задвижване, ускорява се от 0 до 100 км/ч за 5,9 секунди и има пробег 370 км. Максималната скорост е 180 км/ч. Цената за САЩ е $39 000. Предварителните поръчки ще стартират през 2021 година.

По-съвършеният Long Range RWD също е със задно задвижване, ускорява се от 0 до 100 км/ч за 5,5 секунди, а максималната му скорост е 210 км/ч. Цената на този модел е $47 000, доставките са обявени за второто тримесечие на 2020 година.

Версията Model Y Long Range AWD е с пълно задвижване и се ускорява до 100 км/ч за 4,8 секунди. Максималната скорост е 215 км/ч, а пробегът с едно зареждане е 450 км. Тази модификация струва $52 000.

Най-скъпият Model Y Performance се ускорява до 100 км/ч само за 3,5 секунди. Максималната скорост е 240 км/ч при пробег 450 км. Цената за САЩ е $60 000. Предварително поръчалите този електромобил клиенти ще го получат през есента на 2020 година.

По време на презентацията Мъск отбеляза, че се използва същата платформа от Model 3, но новият електромобил е с 10% по-голям. Компанията възнамерява да произвежда по 250 000 от новите електромобил годишно, без да намалява производството на предишните версии.

9
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
6 Отговори на коментарите
8 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
8 Автори на коментарите
Социализмът е уродлива идеологияDaveмикгигсОхаааа!теслЪ Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
ogo
ogo

Tesla S 3 X Y са моделите на компанията по ред на представянето. 🙂

мхм
мхм

Роудстъра е първия модел, още 2008г, от тогава ги следя.

Мъск
Мъск

Аз нали съм измамник, ще ги прецакам и само ще им взема парите.
Поръчвайте ИЖ-тата.

Охаааа!
Охаааа!

Досега будалите с електричките като им свърши тока ги дърпаха по шосето до най-близката зарядна станция. Сега обаче някой топ-серсем като се набута да се качи по чукарите с тоя SUV и остане без ток, ще си сваля електрокара на части с УАЗ-ка 🙂

Dave
Dave

Будала, на електрическа кола е много малко вероятно да ти свърши тока защото всяка сутрин ти е заредена на 100% докато на тая уазка като и свърши газчицата какво ше праиш?

теслЪ
теслЪ

Нискокачествен грозен тролей без душа

микгигс
микгигс

Вярно е, обаче свиквай с неизбежното – цена, екологичност, безопасност, автономност. Три пъти като си нямаш работа с тъпи парчета с двг специалност от някой автотехникум и никога няма да се погледнеш назад

Dave
Dave

Душата е на светофара когато те издухам в кола за 35 000 долара а ти ако щеш да си с кола за 500 000 долара.

Социализмът е уродлива идеология
Социализмът е уродлива идеология

Само комплексирани хора се интерсуват да „издухат“ някой на светофара. Аз предпочитам да „издухам“ някой по креативност, просперитет и конкуренция спрямо закона и да осигуря спокойствие, комфорт на мен и моето семейство и да допринеса за опазването на околната среда и чистия въздух, който дишат децата на България и света, за да живеят по-здрави и по-добре от нас. Парите са инструмент. Егото ви на Бай-Ганя Балкански ще ви тласне към чашката и ще умрете рано от алкохолоизъм. Средната продължителност на живот на Българите е с 10 години по-малко от европейците. Не ми се иска да го кажа, но често искам… Виж още »