Илън Мъск препоръча използването на месинджъра Signal

18
5527

Илън Мъск в своя Twitter акаунт посъветва потребителите да започнат да използват месинджъра Signal, който според генералния директор на SpaceX и Tesla, към днешен ден е една от най-безопасните онлайн услуги за обмен на съобщения. Претенциите на хората по отношение на WhatsApp са сериозни.

Да си припомним, че през 2014 година, когато този месинджър бе купен от Facebook, неговите разработчици твърдо заявиха, че никога няма да започнат да събират и да продават потребителските данни. След наскоро направеното обновяване на политиката за конфиденциалност, потребителите във Facebook месинджъра WhatsApp трябва да се съгласят да дават личните си данни на информационните системи на Facebook. Ако не се съгласят, не могат да използват WhatsApp, а профилът им може да бъде изтрит.

Новата политика за използване на WhatsApp трябваше да влезе в сила вчера вечерта и постепенно да се разпространява в различните държави. Потребителите се възмутиха, а конкуренцията започна да привлича вниманието на хората към себе си. Тази вечер вече започнаха да се появяват оплаквания от изчезнали WhatsApp профили и акаунти,

Но този фон Microsoft в Twitter акаунта на Skype публикува пост, в който се подчертава че съхранението на персоналните данни на потребителите и отказът от тяхното предаване на трети лица са основните приоритети на този месинджър.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
18 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари