Илън Мъск препоръча разделянето на Amazon заради цензура на карантината срещу COVID-19

1
862

Илън Мъск бе решил да си почине малко от Twitter, но поредната глупост накара един от най-успешните предприемачи в Историята да се завърне към своя микроблог. Мъск се възмути от това, че Amazon отказва да продава книга, която критикува карантината и подковава вярата в сериозността на пандемията.

Генералният директор на Tesla и SpaceX предложи Amazon да бъде разделен на части и по този начин да бъде разрушен неговия монопол. Туитът на Мъск се появи в уеб пространството малко след като писателят Алекс Беренсон (бивш репортер на The New York Times) съобщи, че неговата нова книга за COVID-19 е счетена от компанията Amazon за несъответстваща изискванията за публикуване и Amazon е отказала да я продава. Беренсон е известен предимно със своята критика срещу твърде строгите карантинни мерки. Той е на мнение, че рискът от сериозни заболявания и смърт е много по-нисък, отколкото твърди официалната статистика, особено сред младите хора.

„Това е безумие Джеф Безос – пише Мъск. „Време е да разделим Amazon. Монополите са нещо грешно!“

Малко след туита на Мъск стана ясно, че книгата е премахната по погрешка. Тя бе върната на електронната лавица, а Amazon официално се извини.

Мъск още от самото начало на епидемията в САЩ критикуваше държавната политика за въвеждането на дълбока карантина. Въпреки нарежданията на местните власти, към края на изолацията той отвори своята гигафабрика в САЩ, за да може да произвежда електромобили и хората да не останат без заплати.

1 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари