Илън Мъск прогнозира рекордни продажби на Tesla за второто тримесечие

6
879

Генералният директор на Tesla Илън Мъск обяви, че през второто тримесечие на тази година компанията ще постави рекорд по производство и продажба на електромобили. Мъск съобщи това на среща с акционерите, която протече в Калифорния.

Илън Мъск съобщи, че Tesla няма никакви проблеми с търсенето, а нивото на продажбите през второто тримесечие e надвишило нивото на производството. По този начин Tesla ще приключи Q2 с рекордни показатели в производството и продажбите. Но дори и това да не се случи, компанията ще бъде много близо до най-добрия си финансов резултат в цялата история.

Генералният директор на Tesla обяви, че към днешен ден около 90% от продажбите на електромобили са на нови клиенти, които досега не са правили предварителни поръчки. Да си припомним, че когато през 2016 година бе представен електромобила Model 3 със стартова цена $35 000, Tesla много бързо събра от предварителни поръчки над $400 милиона.

Що се отнася до следващите автомобили на Tesla, включително електрическия пикап, кросоувъра Model Y, новата версия на спортния автомобил Roadster, както и товарния Tesla Semi, бе обявено, че тяхното производство се ограничава от количеството акумулаторни батерии, които предлагат производителите.

През 2019 година Tesla планира да продаде от 360 000 до 400 000 електромобила. И още, неотдавна компанията започна да приема предварителните поръчки за закупуването на Model 3, произведени в китайските заводи.

6
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
4 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Ozzy
Ozzy

Какво общо има Тесла с IT новините??? Не си правете фетиши.

Пенчо
Пенчо

Компютъра на колела ли какво общо има?

Ozzy
Ozzy

И къде е тоя компютър на колела. И ти си един миндил.

Nikolai
Nikolai

Ами Tesla е точно това. Компютър на колела, тъпак такъв.

malcho Stoyanov
malcho Stoyanov

Амчи това са последните масови ПРАКТИЧЕСКИ постижения в електрониката, гаспадин търсач на лабораторни постижения, които я влезат, я не влезат в практиката евентуално слд 20-30 г.Поздрави

mhm
mhm

Ама не ми трийте коментарите, като ви правя забележка, че не знаете разликата между 400 хиляди и 400 милиона!