Илън Мъск публикува информация за ново превозно средство на Tesla, след което я изтри

3
1368

В изтрита публикация в Twitter изпълнителният директор на Tesla Илън Мъск сякаш разкри предварително нов автомобил от производителя на електрически автомобили – и след това изтри поста.

„Ще направим масивна Tesla, ако има значение“, написа той в изтрия пост в Twitter, забелязан от Electrek. „Може би е по-добре да имаме още тунели. Няма практическо ограничение за броя на тунелите.“

Навярно става въпрос за тунелите, които другата управлявана от Мъск компания, Boring Company, прокопава в Лас Вегас. Тунелите ще служат за изключително бърз подземен превоз в града с електрически автомобили. Планът на Мъск е да облекчи градския трафик и да привлече повече хора към подземния транспорт.

По този повод той прави още един коментар:

„Много опростихме нещата. По принцип на този етап в тунелите ще има само електрически автомобили на Tesla, но преимуществата са много по-сериозни, отколкото звучи на пръв поглед.“

Навярно тази реакция в социалните мрежи на Мъск е с цел да привлече повече посетители на скорошното откриване на първия подземен тунел за транспорт в Лас Вегас.

Но според информацията, която имаме до момента, всички, които решат да използват тунелите, няма да имат възможност да се движат във футуристични, целите облицовани в стъкло автомобили, каквито илюстрираха ранните рендери на The Boring Company, а вместо това реалността ще бъде, че в тунелите ще се движат обикновени стари автомобили Tesla.

Юлска публикация на Мъск, отново в Twitter, показа поредица от електрически автомобили на Tesla, които се редят на опашка, за да превозват пътниците в подземните тунели – далеч от претоварената градска мрежа, където трафикът често удвоява и дори утроява времето за пътуване, което би било необходимо на пътниците вечер или нощем, т.е. когато няма толкова автомобили.

Tesla все още не е разкрила никакви „масивни“ превозни средства, освен ако не броите Model X, седемместен джип или Tesla Semi, камион проектиран за тежки товари.

През юни служителите на Tesla също така заявиха, че в крайна сметка компанията ще започне и разработка на електрически микробуси, които да побират 12 души и техния багаж за следващия лъч на The Boring Company, който ще бъде прокопан в окръг Сан Бернардино.

5 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари