Илън Мъск публикува първия отчет на Tesla относно безопасността на електромобилите

12
1026

Tesla публикува своя първи отчет за безопасността на своите транспортни средства. В него е включена информацията за изтеклото тримесечие на 2018 година.

Tesla отбелязва, че за третото тримесечие на 2018 година е регистрирано едно аварийно събитие на 3,34 милиона мили (5,38 милиона километра), изминати от електромобилите на компанията с включен режим Autopilot. В същото време, без автопилота е фиксиран един инцидент на средно 1,92 милиона мили (3,09 милиона километра). При това, официалните данни на националната администрация по безопасността на движението (NHTSA) показват, че в САЩ има по едно ПТП на всеки 492 хиляди мили (792 хиляди километра). При това Tesla подчертава, че в статистиките на NHTSA са включени само аварийните ситуации, а в отчета на Tesla допълнително са включени и други събития, както и незначителните грешки.

Отчетът показва, че заявленията на Илън Мъск в Twitter са верни. Преди време той каза, че при ПТП с участието на Tesla е приключило само със счупен глезен, но попадна във водещите новини на всички издания. Но информацията, че през изминалата година около 40 000 души са загинали при пътни катастрофи е оставена без внимание.

Мъск добави, че Tesla вече най-редовно ще публикува тримесечните отчети за безопасността на своите електромобили.

Сега всички медии очакват тримесечния финансов отчет на Tesla.

12
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
5 Коментари
7 Отговори на коментарите
7 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
9 Автори на коментарите
RIOTTтъй-тъйOzzyПенчоborisMan Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Morgan
Morgan

За третия квартал пише, а за моя нищо не пише.

Станислав
Станислав

И на мене ми направи впечатление, че трябва да пише третата четвърт от 2018-та година.

Случаен
Случаен

Третото тримесечие си е най-подходящо казано за нас.

тъй-тъй
тъй-тъй

За безопасността няма съмнения /освен може би няколко относно автопилота/, тук интересният въпрос е за надеждността, особено след взривното увеличение на производството. Мистерията с изоставените автомобили на Тесла: В САЩ разследват мистерия с коли на Tesla Хиляди нови електромобили са открити изоставени в различни райони Група любители-детективи, наричащи се „Shorty Air Force”, откри хиляди електромобили Tesla, паркирани на няколко места в САЩ. Изследователите направили откритията си благодарение на снимки от въздуха. Те предполагат, че Tesla лъже с данните за продажбите си и просто паркира колите на различни места, където никой не се грижи за тях. а свой ред от Tesla… Виж още »

NiHoi
NiHoi

Тъкмо това да напиша…
Уж криза че не стигат бройки, а цели пощади има с чакащи.
Или чакат Тесла Semi та с тях да ги извозят..

borisMan
borisMan

в лента.ру ли го прочете 🙂

Пенчо
Пенчо

Казваш че за безопастността нямало съмнение а преди всички помним как на всяка новина за катастрофа с Тесла разправяше че били най опасните… много бързо си смени мнението. Дали сега да ти вярваме че казваш че били ненадеждни при положение че ти никога не си виждал Тесла а навярно няма и да видиш, а хората които я имат от години казват че има само дребни дефекти които идват и ги отстраняват на място и колата е на практита като танк… Колкото до продажбите, ти казваш че има застояли а хората виждат рекордни продажби. Тесла вече е №1 по продажби на… Виж още »

тъй-тъй
тъй-тъй

Сега остава и да ми припомните къде и кога съм го разправял това…

NiHoi
NiHoi

В тесла има линукс! Не, че вашата пародия на ос не е базирата и тя ама то не ги прави равни

RIOTT
RIOTT

За маковете са копирали Open BSD, което е друг опит да се пренапише ЮНИКС с отворен код, а не съвсем Линукс.

Ozzy
Ozzy

Новата седмица започва с Тесла. Да не забравим нашите идоли. Това, че другите произвеждат десетки милиони коли, нищо не означава. Важното е Тесла какво правят. Сега чакам нещо за най-добрата камера на айфоня.

тъй-тъй
тъй-тъй

Най-успешният и продаван електромобил в Европа се нарича Nissan leaf.